10 PASI PENTRU UN MACHIAJ PERFECT

Aşa cum am promis scriu un aricol despre paşii cei mai importanţi pentru realizarea unui machiaj.


 1.Demachierea-primul pas şi eu consider că este foarte important este demachierea care trebuie făcute dimineaţă şi seara obligatoriu.Demachierea se face cu un demachiant cremă după care se aplică loţiune tonică şi cremă de faţă pentru fiecare tip de ten.De două ori pe săptămâna se poate face un peeling pentru a îndepărta celulele moarte dar nu mai des.Despre fiecare tip de ten voi scrie din nou un articol.


 2.Hidratarea-după demachiere urmează hidratarea pielii cu cremă de faţă specifică fiecărui tip de ten şi se aşteaptă 2-3 minute pentru a intra bine în piele.


 3.Fondul de ten-este baza oricărui machiaj.Putem începe cu un corector,cel de culoare galbenă este pentru cearcăne şi cel verde pentru coşuri sau zonele roşii ale feţei.Fondul de ten se aplică cu pensula pentru fond de ten sau bureţelul,nu este indicat să folosim degetele pentru ca o mare parte a fondului de ten se absoarbe şi acoperirea nu va avea efectul dorit.Alegerea culorii fondului de ten este un aspect foarte important deci nu folosiţi un fond de ten cu 2-3 nuanţe mai închis sau mai deschis.Se poate aplica fond de ten pe buze şi pe pleoape pentru a da rezistentă rujului şi fardului de ochi,chiar şi creionul de ochi va rezista mai mult dacă aplicăm pe pleopa.


 4.Conturul feţei-ştim bine că faţă ideală este cea ovală dar cum nu toate avem această formă prin conturare încercam să ne apropiem.Culoare maro are efect de micşorare şi cea de bej deschis este pentru a evidenţia trăsăturile. Despre corectarea în mod corespunzător şi formele feţei într-un alt articol.


 5.Pudra-are rolul de a fixa fondul de ten,există pudră pentru tenul gras care ajută la reglarea secreţiei de sebum pentru a nu avea faţa lucioasă iar pudra pentru tenul uscat protejează faţa.


 6.Ochii-dacă foloseşti un creion de ochi atunci acesta va fi primul pas în machiajul ochilor după care urmează fardul de pleoape care folosit peste creionul de ochi ajută la fixarea acestuia.Este indicat să folosim fardul de pleope în 3 nuanţe cu condiţia ca acestea să fie bine aplicate şi folosirea pensulelor pentru a putea „blenduii”mai bine culorile.


 7.Rimelul-în magazine găsim tot felul,pentru alungire,volum şi colorate depinde de tine pe care îl vei alege.Foarte important este să nu aplicăm în exces pentru a nu lăsa genele încărcate. 


 8.Sprâncenele-trebuie în primul rând pensate pentru forma feţei,dacă nu au culoarea corespunzătoare le putem contura cu un fard special pentru sprâncene sau creion de sprâncene.Trebuie pieptănate pentru ca firele să nu zburde în toate direcţiile.


 9.Blusherul-este obligatoriu după folosirea fondului de ten pentru a da culoare obrajilor.


 10.Buzele-trebuie conturate într-o nuanţă cât mai propiata rujului,dacă nu folosim ruj atunci este foarte bun şi un luciu de buze hidratant.

Reclame

~ de exclusivmakeup pe Aprilie 20, 2011.

3 răspunsuri to “10 PASI PENTRU UN MACHIAJ PERFECT”

  1. ffoarte util, ms:*

  2. mi se pare ft intresant …ideea dar o sa fiu si mai multumita cand o sa incerc si eu aceasta metoda….

  3. o sa fac si eu aceasta metoda

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

 
%d blogeri au apreciat asta: